60 tot 100% van onze communicatie = non verbaal, Gek genoeg leren wij dit niet op school! Instinctief kunnen we elkaar wel aardig lezen, maar daar valt nog veel in te doen. Als er iets niet helemaal klopt, blijft het vaak bij een onderbuikgevoel. Dit was dan ook mijn motivatie om mij in lichaamstaal te bekwamen. In mijn coachings gesprekken signaleerde ik wel bepaalde zaken maar bleef uitsluitend achter met dit vreemde gevoel.

Wie ben ik? René Slecht, al bijna 20 jaar ondernemer in onze familie traditie – meubelen, maar daarnaast al heel wat jaren actief als trainer gespecialiseerd in communicatie, hiervoor gebruik ik DISC en het lezen en aanleren van non verbale communicatie. Op dit moment doe ik dit dan ook full-time. In Haarlem verzorg ik trainingen om je eigen kwaliteiten verder te ontwikkelen, je zwaktes goed te organiseren en de communicatie met andere sterk te verbeteren. Doelmatiger en vollediger. Maandelijks zal ik hier verschijnen om 1 of meerdere onderwerpen te bespreken op het gebied van non verbale communicatie.

Non verbale communicatie is niet alleen de grote bewegingen maar ook de micro expressies, intonatie, snelheid van spreken, uitdrukkingen etc.etc.
Darwin schreef in 1872 het eerste boek hier over. Hij was een van de eerste onderzoekers van
lichaamstaal. Uiteraard werd dit duidelijk tijdens het onderbouwen van zijn evolutie theorie.
Vanuit onze natuur scannen we al snel of we te maken hebben met een vriend, vijand of potentiële
seksuele partner. Noem het een eerste indruk, maar voordat iemand de kans krijgt om wat te
zeggen hebben we ons eerste oordeel al klaar. Herkenbaar toch?

In een gesprek van 10 minuten geven we gemiddeld 267 signalen af. Het is een betrouwbare taal en dat kunnen we van de verbale versie niet altijd zeggen! Zeker nu met de verkiezingen net achter de rug. Pffff

“Uitblazen- ik kan het niet meer aan”

In deze prachtige welvaart is het beter begrijpen van elkaar een mooi doel om ons leven meer inhoud te geven. Nogmaals, gek genoeg is non-verbale communicatie geen vak op school. Tegenwoordig zijn we erg druk bezig op een klein schermpje, namelijk onze smart telefoon, daarom nodig ik jullie graag uit om de aankomende periode eens wat meer naar elkaar te kijken, je ziet meer dan je denkt. Geniet en tot snel.